Frużeliny yummy: czy warto włączyć je do swojej diety? - BiegiGorskie.pl

Frużeliny yummy: czy warto włączyć je do swojej diety?

Frużelina, czyli owoce w żelu, to pyszny dodatek do gofrów, naleśników, i budyniu. Możesz przygotować ją samodzielnie lub kupić gotową. Frużeliny yummy mają dobry skład, dlatego przypadną do gustu nawet najbardziej wymagającym klientom. Sprawdź, dlaczego warto włączyć je do swojej diety!

Jeśli próbujesz zrzucić zbędne kilogramy, sięgnij po frużeliny yummy. Wspomniane produkty są nie tylko smaczne, lecz także mają mniej kalorii niż tradycyjny dżem. Możesz je śmiało dodać do jogurtów i omletów, by nadać im wyjątkowy smak. Zobacz, jakie mają właściwości!

Co to jest frużelina?

Frużeliny yummy możesz wykorzystać w owocowych muffinkach, przepysznych tartaletkach i gofrach. Sprawdzą się również doskonale w biszkoptach, kruchych ciasteczkach i cieście jogurtowym. Dostępne są w różnych smakach, dzięki czemu na pewno znajdziesz coś dla siebie. Oferta obejmuje truskawkowe, malinowe, wiśniowe, brzoskwiniowe i porzeczkowe frużeliny yummy.

Frużelina to nic innego jak kawałki dojrzałych owoców zatopione w galaretce bez dodatku cukru. Produkt zawiera aż 80 proc. owoców, dlatego stanowi istną bombę witaminową. Możesz go śmiało dodać do deseru lub zdrowej przekąski. To świetna alternatywa dla dżemu, marmolady i konfitury.

Frużeliny yummy zachwycają słodką, bogatą zalewą w postaci galaretki. Wyróżniają się wysoką zawartością owoców, dlatego możesz śmiało włączyć je do swojego jadłospisu. Dzięki nim odchudzanie lub utrzymanie prawidłowej wagi staje się łatwiejsze.

Dlaczego warto sięgnąć po frużeliny yummy?

Badania wykazały, że wystarczy zjeść 5 dużych truskawek, by w 98 proc. zaspokoić dzienne zapotrzebowanie na witaminę C. Truskawkowe frużeliny yummy wspierają układ odpornościowy. Pomagają organizmowi w walce z bakteriami i wirusami, jednocześnie przyspieszają regenerację. Wspomniane produkty zawierają też dużo antocyjanów, które zmniejszają ryzyko zawału serca.

Frużeliny nie wpływają na poziom tłuszczu i cholesterolu, dlatego możesz je jeść na śniadanie i kolację. Dużą popularnością cieszy się wersja malinowa, bogata w błonnik, przeciwutleniacze, witaminę A i C. Maliny zawierają kwas elagowy, który zapobiega nowotworom. Skutecznie walczy z wolnymi rodnikami, chroniąc przed przedwczesnym starzeniem.

Frużelina – świetny dodatek do ciast i deserów

Szukasz podpowiedzi, o jakie produkty warto wzbogacić swoją dietę? Zwróć uwagę na brzoskwiniowe frużeliny yummy, które zawierają błonnik i wyjątkową mieszankę bioaktywnych związków wzmacniających. W ten sposób wspierają układ pokarmowy i krążenia.

Zastanawiasz się, dlaczego warto sięgnąć po wiśniowe frużeliny yummy? Wspomniane owoce mają niski indeks glikemiczny, dodatkowo słyną z właściwości przeciwzapalnych i antyoksydacyjnych. Wiśnie są bogate w błonnik, minerały, przeciwutleniacze, a także w witaminę A, C i K. W wiśniowej frużelinie znajduje się mnóstwo zdrowych kwasów tłuszczowych, czyli omega-3 i omega-6.

W ofercie znajdziesz też porzeczkowe frużeliny, którymi możesz śmiało posmarować naleśniki lub gofry. Antocyjany nadają porzeczkom charakterystyczny kolor, jednocześnie zwalczają wolne rodniki. W ten sposób redukują stres oksydacyjny, chroniąc komórki przed uszkodzeniem. Czarna porzeczka zawiera dużo witaminy C, która wzmacnia odporność.

Napisane przez

Dominik Ząbczyński

Jeszcze nie skomentowany

Dodaj swój komentarz

Wiadomość

*